کشت هیدروپونیک

کشت هیدروپونیک یا آب‌کشت شیوهٔ کشت گیاه بدون خاک می‌باشد. در این نوع کشت متخصصان نیازهای غذایی گیاه را اندازه‌گیری کرده و به جای خاک با استفاده از آبی که به گیاه داده می‌شود با افزودن عناصر ریزمغذی و درشت‌مغذی و نگه‌داشتن گیاه توسط مواد نگهدارنده بی‌اثر مانندکوکوپیت و پرلیت عملاً نیاز به خاک منتفی می‌شود.

مزایای کشت هیدروپونیک:

  • عدم نیاز به خاک: محصولات را می توان بدون نیاز به خاک در هر جایی و با هر شرایط آب و هوایی و محدودیت خاص سیستم کاشت سنتی رشد داد.
  • آب کمتری مصرف می شود.
  • کنترل کامل بر روی مواد مغذی: محلول های هیدروپونیک با دقت اندازه‌گیری وهمین امر مانع ذخیره سمی عناصر یا کود داخل سلول های گیاه (واکوئل) میشه=> محصول سالم 
  • نرخ رشد بهتر:سبزیجات بعد از سه تا چهار هفته قابل برداشت است.
  • عدم استفاده از سموم دفع آفات :آفات وحشرات در محیط کنترل شده وجود ندارد.
  • فضای بسیار کمتر.
  • محصولات سالم و بیماری های کمتر:در کشاورزی سنتی برای تقویت زمین کشاورزی از کود انسانی و حیوانی استفاده می‌شود که همین عمل باعث انتقال انواع بیماری های روده ای و... می‌شود. 
  • تجهیزات مورد نیاز کشت هیدروپونیک:
  1. نشائ گیاه
  2. بستر کشت:  از لحاظ مواد غذایی خنثی و فقط نقش نگهدارنده برای گیاه رو بازی می کند.
  3. محلول غذایی هیدروپونیک : با توجه به اینکه نیاز های گیاهان مختلف متفاوته ،برای هر گیاه محلول متفاوت میباشد .
  4. نور مناسب:در آپارتمان ها معمولا نور مناسب رشد گیاه وجود ندارد و باید از لامپ رشد استفاده شود.