کشت هیدروپونیک
کشت هیدروپونیک یا آبکشت شیوهٔ کشت گیاه بدون خاک میباشد. در این نوع کشت متخصصان نیازهای غذایی گیاه را اندازهگیری کرده و به جای خاک با استفاده از آبی که به گیاه داده میشود با افزودن عناصر ریزمغذی و درشتمغذی و نگهداشتن گیاه توسط مواد نگهدارنده بیاثر مانندکوکوپیت و پرلیت عملاً نیاز به خاک منتفی میشود.
مزایای کشت هیدروپونیک:
- عدم نیاز به خاک: محصولات را می توان بدون نیاز به خاک در هر جایی و با هر شرایط آب و هوایی و محدودیت خاص سیستم کاشت سنتی رشد داد.
- آب کمتری مصرف می شود.
- کنترل کامل بر روی مواد مغذی: محلول های هیدروپونیک با دقت اندازهگیری وهمین امر مانع ذخیره سمی عناصر یا کود داخل سلول های گیاه (واکوئل) میشه=> محصول سالم
- نرخ رشد بهتر:سبزیجات بعد از سه تا چهار هفته قابل برداشت است.
- عدم استفاده از سموم دفع آفات :آفات وحشرات در محیط کنترل شده وجود ندارد.
- فضای بسیار کمتر.
- محصولات سالم و بیماری های کمتر:در کشاورزی سنتی برای تقویت زمین کشاورزی از کود انسانی و حیوانی استفاده میشود که همین عمل باعث انتقال انواع بیماری های روده ای و... میشود.
- تجهیزات مورد نیاز کشت هیدروپونیک:
- نشائ گیاه
- بستر کشت: از لحاظ مواد غذایی خنثی و فقط نقش نگهدارنده برای گیاه رو بازی می کند.
- محلول غذایی هیدروپونیک : با توجه به اینکه نیاز های گیاهان مختلف متفاوته ،برای هر گیاه محلول متفاوت میباشد .
- نور مناسب:در آپارتمان ها معمولا نور مناسب رشد گیاه وجود ندارد و باید از لامپ رشد استفاده شود.